BICBC

O projektu

Svrha ovog Projekta je poduprijeti održivi turizam i okoliš na području rijeka Mura-Drava-Dunav. Vodeći nositelj Projekta je Grad Mohač (Republika Mađarska) s partnerima iz Hrvatske: Gradom Belim Manastirom, Gradom Belišćem, Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim vodama i pridruženim partnerom Gradom Osijekom.

Težnja je poboljšati turističku privlačnost na području Dunava i Drave te ostvariti infrastrukturu u vidu biciklističke staze koja će tvoriti skladnu i funkcionalnu cjelinu povezivanjem s rutama EuroVelo 6 (Atlantik – Crno more) i EuroVelo13 (Ruta Željezne zavjese). Na ovaj način kroz promotivnu kampanju u Republici Hrvatskoj i Republici Mađarskoj kreira se jedan, prepoznatljiv i turistički atraktivan proizvod kojim se nastoji privući veći broj turista iz Europskih zemalja, podići svijest te promovirati važnost biciklizma među mladima i lokalnim stanovništvom.

Provođenjem ovog Projekta nadamo se poboljšanju usluge u biciklističkom turizmu, modernizaciji i razvoju te posvemašnjem unaprjeđenju biciklizma na ovim područjima.

Projektni tim

Silva Wendling

VODITELJICA TIMA PROJEKTA BICBC
Voditeljica Tima za provedbu Projekta akronima -BICBC i pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije. Do sada vodila je timove za provedbu nekoliko projekata: Projekt Jabuka.net.-Apple. Net: Networking and Marketing towards the Economic Development (Program Cardas 2004), Projekt STOP CSF (IPA II Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija), Wine Tour (IPA IIIC-Regionalna konkurentnost), Projekt Panonian Bee (IPA II-Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija), te sudjelovala u pripremi nekoliko drugih projektnih prijedloga koji su prijavljeni na otvorene natječaje za sufinanciranje iz fondova Europske unije.

Ilija Pranjić

VODITELJ PROJEKTA
Voditelj ovog Projekta je Ilija Pranjić, viši savjetnik za lovstvo u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj. Iskustvo za vođenje ovoga Projekta stekao je sudjelujući u Projektu „Unaprjeđenje međunarodne dunavske biciklističke rute-Cycling Danube“ iz IPA II-Prekogranična suradnja Hrvatska-Srbija, u kojem je Osječko-baranjska županija bila partner Vukovarsko-srijemskoj županiji. Također sudjeluje i kao član Tima na provedbi Projekta Panonian Bee, a čija je provedba u tijeku.

Ivana Tokalić

STRUČNJAK ZA RURALNI RAZVOJ I TURIZAM
Stručnjak za ruralni razvoj i turizam u ovom Projektu je Ivana Tokalić, stručni suradnik za programe ruralnog razvoja i praćenje EU programa za ruralni razvoj u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj. Iza sebe ima članstvo u Timu za provedbu već spominjanog projekta Wine Tour.

bicbc.eu/pregled-ruta-i-objekata