Wine tour

Glavni cilj provedbe projekta je poticanje razvoja i otvaranja novih radnih mjesta u područjima koji zaostaju kroz poticanje kulturnog turizma i posebno u dijelu povezanom s tradicijom uzgoja grožđa i proizvodnjom vina kao turističkim posebnostima. Specifični cilj projekta je ubrzavanje ekonomskog razvoja regije kroz stvaranje, promociju, upravljanje i poboljšanje ponude kulturnog turizma Osječko-baranjske županije temeljen na novoj i obnovljenoj javnoj turističkoj infrastrukturi.
Partneri Osječko-baranjskoj županiji, na ovom projektu su Gradovi Osijek i Beli Manastir, Općine Draž, Drenje, Erdut, Kneževi Vinogradi, Feričanci, Popovac, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i Baranje te Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje.

 

Wine tour

Kulturno povijesna baština Osječko-baranjske županije


preuzimanje (15.5 MB pdf)
 

Plakat

preuzimanje (5.5 MB pdf)
 

Ciljane skupine su Gradovi i Općine, Turističke zajednice (60), pružatelji turističkih usluga (177) te tvrtke kojima je turizam osnovna djelatnost – agencije i operateri (30).
Krajnji korisnici su lokalno stanovništvo, obiteljska-poljoprivredna gospodarstva, mali i srednji poduzetnici u prehrambenom sektoru, hotelijeri i turisti.
Projekt se sastoji od tri skupine glavnih aktivnosti:

1. Uređenje putova postojećih vinskih cesta (18,5 km),
2. Uređenje četiri mini-muzeja i regionalne vinoteke,
3. Edukacija turističkih djelatnika i ostalih zainteresiranih i
4. Promocija.

Komentirajte na našoj Facebook stranici do koje možete doći klikom na f na naslovnici naše web stranice.

This project is funded
by European Union


 

Operativni program IPA Regionalna konkurentnost, mjera 1.1. Poslovna infrastruktura, oznake EuropeAid/130393/M/ACT/HR, EU financira sa 75%.

Partneri:

  1. TURISTIČKA ZAJEDNICA BARANJE
  2. REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA SLAVONIJE I BARANJE d.o.o.
  3. GRAD OSIJEK
  4. GRAD BELI MANASTIR
  5. OPĆINA ERDUT
  6. OPĆINA FERIČANCI
  7. OPĆINA DRENJE
  8. OPĆINA POPOVAC
  9. OPĆINA DRAŽ
  10. KNEŽEVI VINOGRADI

Novosti

 

Korisni linkovi:


Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Turističke zajednice Osječko-baranjske županije i ni na koji se način ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.