Osječko pivo

Priča o Osječkom pivu je priča o ponosu, stoljetnoj tradiciji i majstorstvu pretočenom u najomiljenije piće Slavonije. Priča je to o više od tri stoljeća dugoj pivarskoj tradiciji u Osijeku, posvećenoj proizvodnji originalnoga Osječkog piva od vrhunskih sastojaka. Priča o kristalno čistoj vodi iz vlastitih zdenaca, najkvalitetnijem ječmu, kukuruzu i hmelju, o obilju ljubavi i prstohvatu slavonskoga ponosa, jedinstvenim sastojcima udruženim u neponovljivu okusu Osječkoga piva.
Priča je to o prvom hrvatskom pivu.

Svakom se koraku u proizvodnji Osječkoga posvećuje mnogo truda, iskustva i vještine i bilo bi zaista pogrešno pakirati naše pivo u boce koje ga nisu dostojne. Zato je Osječko pakirano u smeđe boce koje mnogo bolje čuvaju okus i kvalitetu vašega najdražeg pića.
Zanimljivo je znati da sve prave pivarske tradicije nalažu smeđe boce. Zašto onda uopće postoji pivo u zelenoj ambalaži? Kako legenda kaže, u  Europi je u nekim starim zaboravljenim danima neko vrijeme vladala nestašica smeđeg stakla te su pivovare bile primorane rabiti zeleno staklo. Kako je u takvim bocama pivo više oksidiralo, uporaba zelenih boca mijenjala je okus piva. Nakon nestašice neki su pivari odlučili zadržati zelene boce jer su se ljudi navikli na takav novi, promijenjeni okus piva. No, ne i Osječka pivovara – naši nam stari  takvo što nikad ne bi oprostili!

Dani prvog hrvatskog piva

Osječka pivovara, najstarija pivovara u Hrvatskoj već tradicionalno svake godine tijekom jeseni časti svoje vjerne pivoljupce s najvećom pivarskom manifestacijom u Istočnoj Hrvatskoj-DANIMA PRVOG HRVATSKOG PIVA! Posjetitelje na lijevoj obali Drave očekuje veliki šator Osječke pivovare s obiljem odlične zabave, plesa, tradicionalnih pivarskih jela i naravno, najomiljenijeg Osječkog piva.
DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA nastali su iz ljubavi Osječke pivovare prema svojim Slavoncima i Baranjcima koji su vjerni potrošači svog omiljenog piva.
Svake godine rijeka posjetitelja  uživa u poznatim tamburaškim bendovima  koji  u pivskom šatoru zagrijavaju atmosferu do usijanja.
Osječka pivovara također priprema bogat edukativni, kulturni, urbani, tradicionalni, umjetnički i turistički program. DANI PRVOG HRVATSKOG PIVA su dio prepoznatljive turističke ponude Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, te privlače mnogobrojne turiste iz susjednih država.