Viljevo

Govoreći o imenu sela Viljevo, možemo reći da njegovo podrijetlo nije do sada sigurno protumačeno, ali se čini da potječe od riječi vila (latinski villa) što znači stan, stanište, boravište, a u širem smislu selo. Pod imenom Viljevo, pisano u obliku Wyllow, naselje se spominje 1229. godine u dokumentu kojim Andrija, kralj ugarski i hrvatski, potvrđuje knezu Marcelu Pakračkom od plemena Teten obiteljski posjed Osuvak s ponovno opisanim međama, a u kojem se među ostalim kaže da međa počinje na obali Drave te da nadalje na jednom svom djelu "prelazi preko velikog puta kojim se ide iz Osuvka u Viljevo, a onda ide do šume Šaš".

Današnje selo Viljevo nalazi se u podravskom dijelu Slavonije, u Osječko-baranjskoj županiji, zapadno i nešto malo južnije od Donjeg Miholjca, uz rijeku Dravu i uz cestu Zagreb-Virovitica-Osijek.

Dan Općine Viljevo obilježava se 30. studenog.
Lov je moguć u blizini mjesta, a na području lovišta uzgajaju se različite vrste divljači: pernata divljač-fazanska divljač, visoka divljač - srneća divljač, te ostale vrste visoke divljači. Ribolov je moguć na Dravi i na obližnjim ribnjacima.

Za više informacija o Viljevu posjetitewww.viljevo.hr.