06.04.2017

Osijek će opet bar na jedan dan postati svjetska sportska priča

TOUR OF CROATIA

Panorama grada na Dravi i slavonskih ljepota preko TV-a obići će “pola svijeta”, jer utrka se prenosi u više od 170 država.

Lani je to bio prvorazredan sportski i turistički događaj, a ove godine priča bi trebala biti još veća i bogatija. Traju posljednje pripreme za treće izdanje biciklističke utrke Tour of Croatia, koja će se od 18. do 23. travnja kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara, voziti kroz Hrvatsku.

I ove godine ugledna svjetska karavana na šestodnevno bicikliranje po Lijepoj Našoj kreće iz Osijeka s Trga Ante Starčevića, i to 18. travnja u 11.38 sati. Prva, tzv. slavonska etapa u dužini od 227 kilometara vozi se od Osijeka do Koprivnice, zatim se ekipa seli u dalmatinski biser Trogir, gdje je 19. travnja start druge etape. Ta etapa je vrlo zanimljiva jer cilj joj je na 1762 metra drugom po visini vrhu Hrvatske – Svetom Juri na Biokovu. Zatim se vozi od Imotskog do Zadra, četvrta etapa povezuje Crikvenicu i Umag, a peta je “biser” od Poreča s ciljem na Učki. Sve završava 23. travnja kada će biciklisti krenuti na put od Samobora do cilja na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

Više na www.glas-slavonije.hr/329692/6/Osijek-ce-opet-bar-na-jedan-dan--postati-svjetska-sportska-prica

prethodna sljedeća