06.12.2016

Advent u Tvrđi 2016.: Tajni Djedica, Pismo Djedu Mrazu i Tamburaška večer [program]

 [6.12.2016.] Božić se približava, a "Advent u Tvrđi" sve više zahuktava i zato je pravi trenutak da vam najavimo program koji smo pripremili do kraja ovoga tjedna.

Danas (6. prosinca) obilježava se blagdan sv. Nikole pa je vrijeme da zaigramo najveću igru „tajnog prijatelja“ u Hrvatskoj! Nazvali smo ju Tajni Djedica, a mogu sudjelovati svi koji posjete „Advent u Tvrđi“. Sve što trebaju napraviti jest na Božićnom bazaru izabrati dar za svojeg nepoznatog sugrađanina, u preporučenoj vrijednosti do 20 kuna. Izabrani poklončić trebaju predati na info pultu. Tamo će ga preuzeti božićni vilenjaci, a od njih građani mogu preuzeti svoj dar od Tajnog Djedice.

Večeras (6. prosinca) na Trgu sv. Trojstva bit će postavljen i poštanski Sandučić dobrih želja za blagdansku akciju Pismo Djedu Mrazu. Svi smo kao djeca pisali pisma Djedu Mrazu koja su dugo putovala do Sjevernog pola. Ove godine na „Adventu u Tvrđi“ svi koji to žele, a osobito mališani, imaju priliku poslati svoja pisma putem Sandučića dobrih želja koja će bržim putem doći do Djeda Mraza koji će pročitati sva pisma i ostvariti neke od želja.

U četvrtak, 8. prosinca, oko 20 sati na velikoj pozornici na Trgu. sv. Trojstva održat će se velika Tamburaška večer. Posrijedi je jedno od najvećih okupljanja kvalitetnih tamburaških sastava u Slavoniji i Baranji jer će ih nastupiti čak devet: Lege, Foršpil, 7/8, Kas, Džentlmeni, Melem, Kvinta, Šokci i Zlatni klas. Večer kasnije, u petak, 9. prosinca, također oko 20 sati, predviđena je svirka odličnog osječkog No Jazz Banda.

Ovoga tjedna bit će organizirano i zajedničko ukrašavanje velike jelke na Trgu sv. Trojstva, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti sve građane, a nastavljaju se i dječje radionice i igraonice u suradnji u Muzeju Slavonije, prema utvrđenom rasporedu.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=64929#ixzz4S49ErAFE

prethodna sljedeća