29.02.2016

Tour of Croatia ove godine i u Osijeku! [2016.]

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat se od 19. do 24. travnja 2016. godine, a velika je novost da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda. Prijave timova još traju, ali među potvrđenima se već nalaze Tinkoff (UCI WorldTeam), Dimension Data (UCI WorldTeam), Team Wiggins (UCI Continental), a čekaju se još i potvrde tri velika tima koji se nalaze u kategoriji „UCI WorldTeam“. S ovakvom postavom te drugim professional, continental te nacionalnim timovima, Tour of Croatia će biti jedno od najzanimljivijih natjecanja u travnju i važna utrka za sve one koji se pripremaju za nastup na Giro d' Italia.

Tinkoff će u Hrvatsku poslati tim od osam vozača, koje predvodi Rafal Majka, biciklist koji u svibnju ide po pobjedu na Giro d'Italia i koji će svoju formu tražiti upravo na utrci kroz Hrvatsku. Tinkoff brani naslov pobjednika na Giro d'Italia, koji je prošle godine osvojio Alberto Contador, stoga im je ovo zadnji pravi test. Iako je ovo prvi put da se natječu u Hrvatskoj, ljepote naše zemlje su dobro upoznali prošle godine u sklopu team meetinga koji je bio krajem listopada organiziran u Poreču.

„Iskustva i dojmovi koje su najveće biciklističke zvijezde današnjice, aktualni svjetski prvak Peter Sagan i višestruki grand tour pobjednik Alberto Contador osobno doživjeli u Hrvatskoj bile su odlične. To da je Tinkoff odlučio sudjelovati u našoj utrci, koja se održava tek drugu godinu zaredom najbolja je potvrda kvalitete organizacije i ugleda koji Tour of Croatia ima u svijetu. Trenutno završavamo dogovore s još nekoliko world tour timova i za koji dan će biti još ovakvih odličnih najava“ , istaknuo je Vladimir Miholjević, jedan od organizatora utrke Tour of Croatia. Miholjević je naglasio kako je Tour of Croatia jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj što potvrđuju i brojke. „Tour of Croatia je događanje kojem je sportska arena zapravo cijela naša Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazimo kroz više od 100 različitih mjesta, imamo više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo, prenosi nas Eurosport, a slika ove godine ide i na 5 kontinenata. Nadalje, očekujemo više od 100 tisuća ljudi koji će izaći uz cestu da vide prolazak utrke, a među natjecateljima imamo i neke od najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.“

Više na: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=61156

prethodna sljedeća