22.03.2016

30 MJESTA KOJA BISTE MOGLI POSJETITI OVOG LJETA Slavonija i Baranja

Autor: Z.S.

U serijalu članaka "30 mjesta koja biste mogli posjetiti ovog ljeta" hrvatskim iseljenicima koji i ove godine planiraju odmor provesti u Hrvatskoj predlažemo neke od turističkih bisera Hrvatske koji možda dosad nisu vidjeli, kao i neke koji su slabo poznati javnosti. U prvom dijelu serijala članaka predlažemo šest mjesta u prečesto zapostavljanoj Slavoniji i Baranji, koja biste svakako trebali posjetiti, ako budete u mogućnosti.

1. Kopački rit

Ako želite doživjeti iskonsku prirodu, prirodu u punoj ljepoti, ali i prirodu nesmiljenu i žestoku, tada posjetite Kopački rit. Ondje ćete se podjednako suočiti i s ljepotom rađanja i s tugom umiranja. Sve što priroda može pokazati u svojoj beskrajnoj raznolikosti, naći ćete u šumama i vodama Kopačkog rita.

Kopački rit pravo je mjesto za odmor i rekreativni šport ribolovcima i lovcima. Tu je stanište više tisuća srneće divljači, čuvenih beljskih kapitalnih jelena, divljih svinja i pernate divljači. Ovdje preko godine boravi oko 270 vrsta ptica i to je pravi ornitološki raj, u koji se brzo i lako može doći dobrim prometnicama i neposrednim promatranjem uvjeriti izbliza u ljepote i bogatstvo očuvane prirode atraktivnom plovidbom po Kopačevskom jezeru.

Nepregledni trščaci, močvare i bare idealno su stanište nadaleko poznatog baranjskog jelena, srne, divlje svinje, divlje mačke. Od sitne divljači treba spomenuti: zeca, lisicu, jazavca, fazane i kune zlatice.

Izvor: TZ Osječko-baranjske županije

Više na: http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=7250

prethodna sljedeća