06.09.2018

20.Ribarski dani - Kopačevo

15. i 16.09.2018.

Nastavljajući tradiciju oživljavanja tradicionalnog ribarenja po ritskim kanalima, mještani mjesta Kopačevo još su 1998. godine osmislili ribarsku feštu.

Kako je većina Kopačana živjela od i za ribolov, zabranom izlovljavanja ribe iz Kopačkog rita, željeli su nastaviti tu tradiciju, pokazujući je svojim gostima. Ribarski dani u Kopačevu postali su top manifestacija Baranje, ali i cjelokupne regije.

Glavni adut manifestacije je prikaz spravljanja i degustacije gastro specijaliteta od riječne ribe, s naglaskom na fiš paprikaš, šarana u rašljama i pečene ribe. Brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva nude svoje domaće proizvode hrane i pića, a sve to popraćeno je kulturnim i zabavnim programom, koji traje dva dana.

Prigoda je ovo da mjesto Kopačevo pokaže sve svoje čari koje nudi kroz potencijale ruralnog turizma,smještaja, te eno i gastro ponude. Manifestaciju kroz dva dana održavanja posjeti do 10 000 gostiju, koji dolaze sa svih strana Hrvatske, te susjednih zemalja, Srbije i Mađarske.

prethodna sljedeća